OVERZICHT NIEUWSBERICHTEN

Nieuws Boeken - Weer (even) te koop !
We hebben recent een kleine voorraad boeken gekregen, die we aan onze leden te koop mogen aanbieden. De HVL mag de helft van de opbrengst houden. Het zijn niet allemaal publicaties van onze vereniging, maar het is allemaal voor de liefhebber interessante lectuur.
Historische Vereniging Leersum
28-01-2020

Nieuws Landgoed Zuylestein
Vanuit Leersum de berg op richting Amerongen zie je na wat huizen en weilanden aan de rechterkant bebossing een mooi inrijhek en portierswoning waar een Italiaans restaurant is gevestigd, maar... dan ben je al voorbij Landgoed Zuylestein.
Nieuwsblad De Kaap
18-04-2019

Nieuws Leersumcollectie Van Brenk naar de HVL
Hans van Brenk, Leersumer en bekend verzamelaar van foto's, ansichten, boeken en documenten over de hele regio, draagt zijn collectie Leersum over aan de Historische Vereniging Leersum (HVL).
Nieuwsblad De Kaap
11-10-2018

Nieuws 'Opa dacht dat de Duitsers hem niets konden maken'
Elk jaar herdenkt Leersum vier ambtenaren die door de Duitse bezetter werden opgepakt en nooit terugkeerden.
Algemeen Dagblad
03-10-2018